Kışlık Domates Salçası Hazırlarken Bu 3 Tüyo Hayat Kurtaracak

28 Kasım 2025, 17:02 tarihinde güncellendi.
Kışlık salça yaparken etli ve az sulu domatesleri seçmek, lezzeti ve kıvamı garanti eder. Pişirme sırasında sık sık karıştırıp tuz eklemek, hem tadını oturtur hem de dayanıklılığını artırır. Kavanozların üzerine zeytinyağı gezdirip serin yerde saklamak ise küf sorununu ortadan kaldırır.
Kışlık Domates Salçası Hazırlarken Bu 3 Tüyo Hayat Kurtaracak

Salçanın sırrı doğru domatesten geçer; olgun ve salçalık olanları seçmek işinizi kolaylaştırır. Kısık ateşte sabırla pişirmek ve düzenli karıştırmak, kıvamı mükemmelleştirir. Soğuyan salçayı kavanoza alıp üstünü zeytinyağıyla kapatmak, bozulmadan uzun süre saklamanın en pratik yoludur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo