Keşkül Kıvamı Nasıl Olmalı?

28 Kasım 2025, 12:45 tarihinde güncellendi.
Keşkülün kıvamı ne çok sıvı ne de fazla koyu olmalı; kaşığa alındığında hafifçe yayılıp formunu korumalıdır. Soğudukça biraz yoğunlaşacağı için ocaktan alınırken hafif akışkan bırakmak idealdir. Pürüzsüz, ipeksi bir dokuda ve parlak bir yüzeye sahip olması kıvamın tam tuttuğunu gösterir. Fazla katı ya da topaklı bir keşkül, pişirme süresi veya nişasta oranının yanlış ayarlandığına işaret eder.
Keşkül Kıvamı Nasıl Olmalı?

Keşkülün doğru kıvamı, kaşıkla alındığında titreyen ama dağılmayan bir yapıdadır. Ağızda kayar gibi erir, ne unlu ne de nişastalı bir ağırlık hissi bırakmamalıdır. Sıcakken fazla koyu görünmemeli, çünkü soğudukça kendiliğinden yoğunlaşır. İdeal keşkül, badem aromasıyla birlikte yumuşak, dengeli ve kadifemsi bir dokuya sahip olmalıdır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo