Karnabahar Kızartması Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Tüyo

28 Kasım 2025, 12:32 tarihinde güncellendi.
Karnabahar kızartması, dışı çıtır içi yumuşak lezzetiyle sevilen bir kış yemeğidir. Mükemmel sonuç için karnabaharı fazla haşlamadan, boza kıvamında hamura bulayıp kızgın yağda kızartmak gerekir. Sıcak servis edilip sarımsaklı yoğurtla sunulduğunda lezzeti zirveye çıkar.
Karnabahar Kızartması Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Tüyo

Karnabahar kızartması, haşlanmış karnabahar çiçeklerinin un, yumurta veya sos karışımına bulanıp yağda kızartılmasıyla yapılan, dışı çıtır içi yumuşak bir sebze yemeğidir. Türk mutfağında özellikle kış aylarında sıkça yapılır; genellikle sarımsaklı yoğurt veya domates sosuyla servis edilir. Hem garnitür hem de ana yemek olarak tüketilebilir.

''Karnabahar kızartması yanına ne gider, karnabahar tarifleri ve karnabaharın faydalarına'' göz atın.

Karnabahar Kızartmasının Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo