Kalamarı Yumuşatmak İçin Ne Yapılır?

28 Kasım 2025, 13:12 tarihinde güncellendi.
Kalamarı yumuşatmanın iki temel yolu vardır: ya çok kısa sürede yüksek ısıda hızlı pişirmek ya da düşük ısıda uzun süre pişirmek. Ayrıca limon suyu, sirke veya yoğurt gibi asidik malzemelerle marine etmek de yumuşamasını sağlar. Küçük bir miktar karbonat kullanmak da kalamarı pişmeden önce yumuşatabilir.
Kalamarı Yumuşatmak İçin Ne Yapılır?

Kalamarı hızlı pişirirseniz kısa sürede yumuşak kalır. Asidik marineler, örneğin limon suyu veya yoğurt, kalamarı pişmeden önce yumuşatır. Düşük ısıda uzun süre pişirmek de sert kalamarı eriyen gibi yumuşatır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo