Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Kalamarı taze tutmak için bekletme süresi 1 geceyi geçmemelidir. Bekletme sırasında soğuk ve kapalı bir ortamda muhafaza edilmelidir. Uygun şekilde bekletildiğinde pişirdiğiniz kalamar daha yumuşak ve lezzetli olur.
Kalamar sert olmaması için genellikle süt, maden suyu, limon suyu veya özel marine soslarında bekletilir.
1 gece (8–12 saat) bekletmek fazla uzun olabilir, çoğu tarifte 30 dakika–2 saat yeterlidir.
Çok uzun süre asidik (limon, sirke vb.) soslarda bekletmek kalamarı lastiksi yapabilir.
Bekletilecekse mutlaka buzdolabında ve kapalı kapta tutulmalıdır.
Hafif süt veya maden suyunda 1 gece bekletmek yumuşak ve lezzetli sonuç verir, ama limonlu-asidik marinelerde kısa süre tercih edilmelidir.
Şunlara da göz atın: