Kadayıf Nasıl Saklanır ve Nasıl Kavrulur?

Çiğ kadayıf nasıl saklanır? Kadayıf tatlısı nasıl saklanmalıdır? Çiğ kadayıf nasıl kavrulur? İşte, tatlı yapımında sık sık kullanılan kadayıfı saklamak için 3 pratik yöntem:
Kadayıf Nasıl Saklanır ve Nasıl Kavrulur?
24 Nisan 2024, 22:22

Nişasta ve suyun birleşiminden oluşan kadayıf, tel tel olacak şekilde ayrılır. Sacın üzerinde pişirildikten sonra, paketlenerek satışa sunulan bir besindir. Künefe, kadayıf tatlısı, kadayıflı muhallebi gibi birbirinden lezzetli tatlılarda kullanılan kadayıf, özellikle şerbetli tatlıların vazgeçilmezidir. Ancak çiğ bir şekilde alınan kadayıflar, doğru bir şekilde saklanmalı ve kullanmadan önce mutlaka kavrulmalıdır. Kadayıf doğru saklanmadığı takdirde kısa süre içerisinde bayatlar ve çıtırlığını kaybeder. Bu yüzden kısa süre içinde kullanmayacaksanız, kadayıf saklama yöntemlerini bir kenara yazmayı unutmayın.


Çiğ Kadayıf Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Çiğ kadayıf, paketi açılmadan ağzı kapalı bir şekilde buzdolabına yerleştirilebilir.
  2. Buzdolabında ortalama 7-10 gün saklanır.
  3. Paketin üzerinde yazan son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmek gerekir.
  4. 10 günü geçen kadayıflar, kullanılmamalıdır.


Kadayıf Buzlukta Nasıl Saklanır?

  1. Kadayıf hem çiğ, hem de kavrulduktan sonra buzluğa konulabilir.
  2. Çiğ bir haldeyse, paketinden çıkartmadan buzluğa atmak yeterli olacaktır.
  3. Eğer kavrulduysa, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
  4. Ardından porsiyonlara ayrılarak buzdolabı poşetlerine konulur ve ağzı sıkıca bağlanır.
  5. Buzdolabı poşetleri, buzluğa yerleştirilir.
  6. Kadayıf buzlukta çok uzun süre saklanabilse de, tazeliğini yitireceğini unutmamak gerekir.
  7. Kadayıfı çözdürmek için, oda sıcaklığında bekletebilir veya fırında ısıtabilirsiniz.


Kadayıf Tatlısı Nasıl Saklanır?

  1. Tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi, kadayıf tatlısı da buzdolabına konmamalıdır.
  2. Aksi takdirde kısa süre içinde şekerleşmeye başlayacaktır.
  3. Kadayıf tatlısının üzeri başka bir tepsi ile kapatılabilir veya örtü ile örtülebilir.
  4. Bu şekilde oda sıcaklığında veya fırının içinde saklamak mümkündür.

Kadayıf Nasıl Kavrulur?

  1. Öncelikle kadayıfları buzdolabı poşetlerine doldurarak buzluğa atın.
  2. Mümkünse 1 gece buzlukta donmasını bekleyin.
  3. Donan kadayıfları buzluktan alın ve kadayıfları temiz bir mutfak bezinin içerisine alın.
  4. Merdane ya da sert bir cisimle kadayıflara vurarak ezmeye başlayın. Böylece kadayıflarınız kırılacaktır.
  5. Ardından tavanın içerisine tereyağı alın ve eritin.
  6. Tereyağı eriyince tavaya kırdığınız kadayıfları ekleyin ve kavurun.
  7. Daha sonra tarife bağlı olarak içerisine şeker, ceviz gibi ilaveler ekleyerek kavurmaya devam edebilirsiniz.
  8. Kavurduğunuz kadayıfları soğuttuktan sonra ağzı kapalı kavanozların içerisinde saklayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Şeker nasıl saklanır?
  2. Tereyağı nasıl saklanır?
  3. Tarhana nasıl saklanır?
  4. Yumurta nasıl saklanır?
  5. Lokum nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo