Kabak çiçeği dolmasının içi pirinç, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanır. Maydanoz, dereotu ve baharatlarla lezzetlendirilir. Çiçeklerin içine doldurulup uçları kapatılarak pişirilir.

Malzemeler (iç harç için):
- Pirinç (yarım su bardağı kadar)
- Soğan (1 küçük, ince doğranmış)
- Zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı)
- Maydanoz (1-2 yemek kaşığı, ince kıyılmış)
- Dereotu (isteğe bağlı, 1 yemek kaşığı)
- Tuz, karabiber
- İsteğe göre: domates rendesi veya biber salçası, limon suyu

Hazırlanışı:
- Soğanı zeytinyağında kavurun.
- Yıkanmış pirinci ekleyip biraz kavurun.
- Tuz, karabiber ve isteğe göre salçayı ekleyin.
- Bir miktar su ekleyip pirinç hafif diri kalacak şekilde pişirin.
- Ocaktan alıp maydanoz ve dereotunu karıştırın.
- Kabak çiçeklerini açıp harcı doldurun ve çiçeğin uç kısmını kapatın.
Şunlara da göz atın:
- Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Yapmanın 5 Püf Noktası
- Kabak Çiçeği Dolması Püf Noktaları, Mevsimi, Tarifi
- Çıtır Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?