İçli Köftenin Hamurunun Çatlamaması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 11:38 tarihinde güncellendi.
İçli köftenin hamurunun çatlamaması için öncelikle bulgurun orta kalınlıkta ve iyice şişmiş olması gerekir; iri bulgur hamurun tutunmasını zorlaştırır. Hamuru yoğururken un ve suyun oranına dikkat edilmeli, ne çok kuru ne de çok cıvık olmamalıdır; iyi yoğrulmuş hamur elastikiyet kazanır. İç harç fazla sulu olmamalı ve tamamen soğuduktan sonra hamura yerleştirilmelidir; ayrıca hamur çok ince açılmamalı ve kenarlar düzgün kapatılmalıdır. Pişirirken ani sıcaklık değişimlerinden kaçınılmalı, kaynar suya veya yağa yavaşça bırakılmalı ve pişirme süresi hamur ile iç harcın uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.
İçli Köftenin Hamurunun Çatlamaması İçin Ne Yapmalı?

İçli köftenin hamurunun çatlamaması için bulgurun iyice bekletilip şişmesi ve yeterince nemlenmesi gerekir. Hamur yoğrulurken el ile bastırıldığında hafif esneyebilmeli, böylece şekil verirken parçalanmaz. İç harç mümkün olduğunca sulu olmamalı ve köfteye eklemeden önce oda sıcaklığına gelmelidir. Pişirme sırasında köfteler yavaşça suya veya yağa bırakılmalı, ani ısı değişiminden kaçınılmalı ve orta ateşte pişirilmelidir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo