Fırında Sütlaç Neden Kızarmaz?

28 Kasım 2025, 17:23 tarihinde güncellendi.
Fırında sütlacın üstü genellikle kızarmaz çünkü karışım çok nemli ve süt oranı yüksek olur, buharlaşan nem üstün kızarmasını engeller. Ayrıca şeker miktarı azsa veya fırın yeterince sıcak değilse karamelleşme gerçekleşmez. Son olarak, fırında yeterince yüksek ısıda veya kısa süreli üst ısı (grill) kullanılmazsa yüzey beyaz kalır.
Fırında Sütlaç Neden Kızarmaz?

Sütlacın üstü, pişirme süresince sıvı hâlde kaldığı için kolay kolay renk almaz. Fırın ısısı düşükse veya eşit dağılmıyorsa üst kısmın kızarması zorlaşır. Üstüne şeker serpilmediğinde karamelleşme gerçekleşmediği için renk oluşmaz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo