Fırın sütlaç için cam kase kullanmak görsellik açısından avantaj sağlar. Cam kaseler, pişirme sırasında ısıyı eşit dağıtarak sütlacın homojen pişmesini sağlar. Isı şokuna karşı dikkat edilmezse cam çatlayabileceği için fırından çıkarınca kısa süre bekletmek gerekir.
Fırına dayanıklı cam kaseler (borosilikat gibi) fırın sütlaç için uygundur. Normal ince cam kaseler ısınırken çatlayabilir.
Cam, ısıyı eşit iletir; sütlaçların tabanı yanmadan pişmesini sağlar.
Cam kaselerde pişirme süresi metal kalıplara göre biraz daha uzun olabilir, kontrol ederek ayarlamak gerekir.
Cam kaseler hem pişirme hem de servis için kullanılabilir, görsellik açısından avantajlıdır.
Fırından direkt olarak buzdolabına koymamak gerekir; ani ısı değişimi camın çatlamasına yol açabilir.
Şunlara da göz atın: