Fırın Sütlacın Taşmaması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 18:27 tarihinde güncellendi.
Fırın sütlacın taşmaması için süt ve pirinç karışımını iyice karıştırmak gerekir. Kabın boyutu, pişerken kabarmaya yeterli boşluk bırakacak şekilde seçilmelidir. Ayrıca fırın, çok yüksek olmayan orta sıcaklıkta ve yavaş pişirilmelidir.
Fırın Sütlacın Taşmaması İçin Ne Yapmalı?

Sütlacın taşmaması için karışımı fırına vermeden önce homojen hâle getirmek önemlidir. Fırın kabı dolunca taşma riski artacağından, yeterli boşluk bırakılmalıdır. Pişirme sırasında fırın sıcaklığını kontrollü tutmak taşmayı önler.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo