Fesenjan Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 19:44 tarihinde güncellendi.
Fesenjan, İran mutfağının incelik isteyen yemeklerinden biridir. Görünüşte basit gibi dursa da doğru kıvamı ve lezzeti yakalamak için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekir. Gelin, fesenjan yemeğinin püf noktalarına birlikte göz atalım.
Fesenjan Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Tüyo

Fesenjan, İran mutfağının en meşhur ve köklü yemeklerinden biridir. Özellikle Kuzey İran’da (Gilan bölgesi) çok sevilen, özel günlerde pişirilen bir tür yahni (khoresh) yemeğidir. İçine genellikle ördek, tavuk ya da köfte konur. Bazen kuzu eti de tercih edilir. Koyu kıvamlı, hafif tatlı-ekşi ve cevizden dolayı yağlımsı bir yapısı vardır. Pilavla birlikte servis edilir.

Ördek pastillanın püf noktaları, tavuk ciğeri pişirmenin püf noktaları ve chimichanga yapmanın püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo