Tavuk Ciğeri Pişirmenin Püf Noktaları

28 Kasım 2025, 22:58 tarihinde güncellendi.
Tavuk ciğeri, tavuğun karaciğeridir. Genellikle kasaplarda veya marketlerde bütün tavuk sakatatı şeklinde satılır. Gelin, tavuk ciğeri pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.
Tavuk Ciğeri Pişirmenin Püf Noktaları

Tavuk ciğeri, hem ekonomik, hem de pratik bir sakatat çeşididir. Besin değerleri bakımından zengin olan tavuk ciğeri, protein, demir ve folik asit içerir. Kuzu ve dana ciğerine göre daha hafif bir lezzete sahip olan bu yemek, kısa sürede pişirilir. Genellikle soğanla birlikte sotelenerek tüketilir. Ayrıca un veya mısır unu ile kaplanarak hazırlanan ciğer tava, tavuk ciğerin en yaygın kullanım şekillerinden biridir. Pilav ve börek içinde de kullanılan tavuk ciğeri, kolayca pişirilebilir. Ancak piştikten sonra hızlı bir şekilde kuruduğu için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 

Tavuk ciğer nasıl seçilir, tavuk ciğer pişirme yöntemleri ve nefis ciğer tariflerine göz atmayı unutmayın.

Tavuk Ciğer Pişirmenin Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo