Fava pürüzsüz ve kremsi bir kıvama sahip olmalıdır. Ne çok katı ne çok sıvı olmalı, hafifçe akmalıdır. Soğuduğunda biraz koyulaşmalı ve ağızda kadifemsi bir his bırakmalıdır.

- Pürüzsüz ve kremsi olmalı; topaklanmamış olmalı.
- Akıcı ama yoğun olmalı; kaşıkla alındığında hızlıca dağılmamalı.
- Çok katı veya çok sıvı olmamalı; hafif çırpıldığında yavaşça akmalı.

- Soğuduğunda biraz koyulaşmalı, ama tamamen sertleşmemeli.
- Ağızda kadifemsi bir his bırakmalı, taneli veya unlu tat olmamalı.
Şunlara da göz atın:
- Fava Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
- Ege Usulü Fava Nedir?
- Favanın İçine Ne Konur?
- Fava Yaparken Bakla Islatılır Mı?
- Fava Nasıl Saklanır?