Fajita, kökeni Teksas-Meksika (Tex-Mex) mutfağına dayanan, özellikle ızgarada pişirilmiş etin, renkli biber ve soğan ile birlikte servis edildiği, genellikle tortillaya sarılarak yenilen popüler bir yemektir. Ana malzemeleri, genellikle tavuk, dana eti (özellikle bonfile ya da antrikot) veya karidestir. Fajita yemeğinin yanında hem Meksika mutfağıyla uyumlu, hem de baharat dengesini koruyacak lezzetler seçilmelidir.
Domatesli, kimyonlu, sarımsaklı hafif baharatlı bir pilav. Fajitanın suyuyla karışınca çok lezzetli olur. Basmati pirinç ve domates ile hazırlanan bu pilav, 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Meksika mutfağının en sevilen soslarından biri olan guacamole sos, avokado, limon, kişniş, domates ve soğanla hazırlanır. Etin baharatını dengeleyen sos, farklı lezzetlerin yanında da sunulabilir.
Izgara mısır üzerine lime, krema ve peynir dökülerek servis edilir. Tatlı-acı dengesi harikadır. Özellikle etli fajitanın yanına ızgara mısır çok yakışır.
Domatesli salsa, acılı jalapeno sos ya da cheddar peynirli nachos gibi atıştırmalıklar sofrayı tamamlar. Fajitanın yanına çok yakışan nachos, isteğe göre kıymalı olarak da hazırlanır.
Tazelik ve ferahlık için limonlu, zeytinyağlı bir salata ya da hafif mayonezli lahana salatası iyi gider. Coleslaw olarak da bilinen bu salata, 10 dakikada hazırlanır.
Farklı dolgularla hazırlanmış küçük taco’lar ya da peynirli quesadilla dilimleri sofrayı zenginleştirir. Ancak etli fajita yapacaksanız, taconun iç harcında sebze kullanmaya özen gösterin.
Çilek ile zenginleştirilmiş buz gibi bir limonata, fajitanın yanında içebileceğiniz ferahlatıcı seçeneklerden biridir. Limonatayı, nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.