Kalamar sosunu baharatlarla zenginleştirerek damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz. Sosu hazırladıktan sonra biraz dinlendirirseniz lezzeti daha yoğun olur. Taze doğranmış maydanoz veya pul biber ile süsleyerek görsel olarak da şık bir sunum yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı: Zeytinyağını küçük bir tavada hafifçe ısıtın. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kadar, kokusu çıkana kadar kavurun. Ocaktan alıp limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Eğer isterseniz pul biber ve taze maydanozla süsleyin. Haşlanmış veya kızartılmış kalamarların üzerine dökerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri küçük bir kasede iyice karıştırın. Sosu buzdolabında 10-15 dakika bekleterek lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın. Kızarmış veya haşlanmış kalamarın yanında dip sos olarak servis edin.
Şunlara da göz atın: