Kalamar Normal Unla Yapılır Mı?

28 Kasım 2025, 14:55 tarihinde güncellendi.
Kalamarın başını, iç organlarını ve dış zarını temizleyip halka veya şerit şeklinde doğrayın. Tuz ve baharat ekleyip normal una bulayın. Sıcak yağda kısa süre kızartıp altın sarısı olunca servis edin.
Kalamar Normal Unla Yapılır Mı?

Kalamarları iyice yıkayıp fazla suyunu alın. Un ve baharat karışımına bulayıp her tarafının kaplanmasını sağlayın. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin.

kalamar

Temizleyin

Kalamarın başını, iç organlarını ve sert kemiksi kısmını çıkarın, dış zarını soyun ve yıkayın.

Kesin

Kalamarı halka veya şerit şeklinde doğrayon, fazla suyunu alın.

kalamar

Unlayın

Tuz ve baharat ekleyip normal una bulayın.

Kızartın

Sıcak yağda 2–3 dakika altın sarısı olana kadar kızartıp kağıt havluya alın, sıcak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Kalamara Ne Kadar Karbonat Konur?
  2. Kalamarın Yanına Ne İyi Gider?
  3. Kalamar Neden Sodada Bekletilir?
  4. Kalamar Nasıl Yumuşak Pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo