En Güzel Sade Makarna Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 12:15 tarihinde güncellendi.
Sade makarna, doğru tuzlama, al dente pişirme ve yağlama tekniğiyle tane tane yapılan en pratik yemeklerden biridir. Bol suyla kaynatılan ve yıkanmadan hazırlanan makarna, kısa sürede lezzetli bir kıvama ulaşır.
En Güzel Sade Makarna Nasıl Yapılır?

Sade makarna, az malzemeyle maksimum lezzet elde edilen en klasik yemeklerden biridir. Doğru tekniklerle yapıldığında hem tane tane hem de oldukça aromatik olur. Suyun tuzdan zamanlamasına, makarnanın karıştırılma süresinden yağlama tekniğine kadar her adım sade makarnanın kalitesini belirler. Bu tarif, basit gibi görünen makarnayı en iyi kıvamda hazırlamak isteyen herkes için detaylı püf noktaları sunar.

Değişik makarna tarifleri, makarna sosları ve kremalı makarna tariflerine de göz atın.

En Güzel Sade Makarna Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

1 paket makarna

2 litre su

1 yemek kaşığı tuz

1–2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo