Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Çikolata sosu pastanın soğumasının ardından dökülmelidir. Kremalı veya katlı pastalarda sos, kremanın üzerine veya ara katlara uygulanabilir. Servisten hemen önce dökülüp süslemeler eklenmelidir.
Kek fırından çıktıktan sonra tamamen soğumalı; sıcak pasta sosu eritebilir veya akışını bozabilir.
Eğer pasta kremalıysa, sosu kremanın üzerine dökün, böylece güzel bir görsellik oluşur.
Çok katlı pastalarda, sosu ara katlara da dökebilirsiniz; bu durumda kremayı ince sürmek önemli.
Sosu erken dökerseniz, pasta yüzeyinde akma veya sertleşme olabilir; taze görünüm için servisten önce dökün.
Eğer üzerini süslemeyi planlıyorsanız (çikolata parçaları, meyve vb.), sos döküldükten sonra dekoru ekleyin.
Şunlara da göz atın: