Ciğer Sarma Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 13:47 tarihinde güncellendi.
Ciğer sarma, Türk mutfağının geleneksel ve yöresel lezzetlerinden biridir. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu yemek, hem lezzetli, hem de doyurucudur. Gelin, ciğer sarma yaparken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.
Ciğer Sarma Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Özellikle Ege, Trakya ve bazı Balkan mutfaklarında sıkça yapılan ciğer sarma, genellikle koyun ya da kuzu ciğeriyle yapılır ve iç harcı olarak pirinç, soğan, baharatlar (kimyon, karabiber, tarçın, yenibahar gibi) kullanılır. Bu iç harç, doğranmış ciğerle birlikte hazırlanır ve kuzu gömleği (yağlı zar) ile sarılarak fırında ya da tencerede pişirilir.

Nefis ciğer tarifleri, ciğer pişirme teknikleri ve kuzu ciğeri püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Ciğer Sarmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo