CAFFE LAGRİMA NEDİR, NASIL YAPILIR?
Macchiato'nun tam tersi olan cafe lagrima, Arjantinlilerin favorisi kahvesidir. Zengin ve geniş bir kahve kültürüne sahip olan Arjantin'de, günlük hayatın en sembolik içeceği cafe lagrimadır. Hazırlaması çok kolay olan bu kahve, bol miktarda süt ve süt köpüğü ile hazırlanır. Yumuşak kahveseverlerinde tercihi olan lagrimada, yalnızca 1 çay kaşığı kahve kullanılır.
Caffe Lagrima Nedir?
Arjantin'in en karakteristik kahvelerinden biridir. Bir doz espresso eklenmiş, zengin bir bardak süt olarak da bilinir. Lagrima, İspanyolca'da 'gözyaşı' anlamına gelir. Yani bu içecekte, gözyaşı miktarında kahve kullanılır. Kökeni, Arjantin'e ithal edilen kahvenin kalitesiz olduğu yıllara dayanır. Komşu ülkeden ithal edilen kalitesiz kahvenin içimi zor olduğu için, zengin süt tozu ile çözüm bulunmuştur. Daha sonra kahvenin kalitesi artsa da, kahve yapımında süt ve süt köpüğü kullanımı alışkanlık haline geldi. Bu da caffe lagrimanın günümüzde hala çok sevilen bir içecek olmasını sağladı.
Caffe Lagrima Nasıl Yapılır?
- Bir bardağa ortalama 200 ml ılık süt ekleyin.
- Üzerine bir doz (25 ml) espresso doldurun.
- Güzelce karıştırdıktan sonra afiyetle içebilirsiniz.
- Lagrima'da 9:1 oranında kahve kullanılır.
- Süt köpüğü kullanmak istiyorsanız; Önce ılık sütü, ardından espressoyu ekleyin.
- En üst kısma süt köpüğü ilave ederek kahvenizi hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
Dergide bu ay neler var?