ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER KAHVE MEKSİKA MUTFAĞINDAN CAFE DE OLLA NASIL YAPILIR?

MEKSİKA MUTFAĞINDAN CAFE DE OLLA NASIL YAPILIR?

Meksika'nın meşhur kahvelerinden biri olan cafe de olla kahvesi nedir, nasıl yapılır? Cafe de olla yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte, Meksika usulü cafe de olla tarifi:
Meksika Mutfağından Cafe de Olla Nasıl Yapılır?

Cafe de olla, Meksika'nın geleneksel kahve pişirme metodudur. Kelime olarak 'çömlek kahvesi, demlikte kahve' anlamına gelir. Bu kahve, zanaatkarların ürünü olan toprak çömleklerde hazırlanır. Kendine özgü tadıyla, kahveseverlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden biridir. Özellikle soğuk bölgelerde ve kırsal kesimlerde oldukça popülerdir. 

Cafe de Olla Kahvesinin Özellikleri Nelerdir?

  • Cafe de olla kahvesi, Güney Amerika ülkelerinin geleneksel şekeri olarak bilinen piloncillo ile hazırlanır.
  • Meksika'daki lokantalar, küçük pop lokantaları ve Meksika yemekleri satan restoranlarda bu kahveye rastlamak mümkündür. 
  • Özellikle kış aylarında tüketilen cafe de olla, Noel kutlamalarında ve bazen cenazelerde servis edilir.
  • Baharatlı bir kahve türüdür. Tarçın, yıldız anason ve portakal kabuğu gibi aromalar eklenebilir.
  • Meksika kahvesi, orta-koyu kavurma gücüne sahiptir. En popüler kahveler planchuela ve caracolillo çeşitleridir. Cafe de ollayı hazırlamak için bu tür kahveler kullanılabilir.
  • Cafe de olla'ya süt eklenmesi önerilmemektedir. Çünkü baharat aromaları ve süt, damak zevkinize hitap etmeyebilir.



Cafe de Olla Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Su: Kişi sayısına göre ortalama 5-6 bardak su kullanabilirsiniz.
  • Çekilmiş kahve: Taze çekilmiş, koyu kavrulmuş kahveler kullanılabilir. Mümkünse Meksika kahvesi kullanılması tavsiye edilir.
  • Piloncillo (Panela): Pekmeze benzer bir tada sahip olan piloncillo, esmer şeker kamışıdır.
  • Tarçın çubukları
  • Karanfil: 2 adet küçük karanfil kullanılması yeterlidir.
  • Yıldız anason: Küçük bir yıldız anason kabuğu, kahveye tatlı bir tat verir.

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye su, çubuk tarçın, karanfil, yıldız anason ve piloncilloyu ekleyin. Orta ateşte piloncillo tamamen çözülene kadar karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve üzerine kahveyi ekleyin. Karıştırdıktan sonra üzerini örtün ve 6 dakika demlenmesine izin verin. Hazırladığınız kahveyi süzgeç veya tülbentten geçirerek servis edin. 


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!