Bamya seçerken taze ve genç olanlar tercih edilmelidir. Pişirme sırasında sirke veya limon suyu eklemek salyalanmayı önler. Ayrıca, bamyayı uzun süre pişirmemek ve az karıştırmak da faydalıdır.
Çok olgun ve iri bamya, daha fazla mukus (salyalama) içerir. Küçük ve taze bamyalar daha az salyalar.
Bamya, uzun süre pişince daha fazla salyalar. Yüksek ateşte kısa sürede sotelemek veya haşlamak daha iyidir.
Pişirme suyuna birkaç damla sirke veya limon suyu eklemek, salyalanmayı azaltır.
Bamya pişerken çok karıştırmak mukusun açığa çıkmasını artırır. Sadece hafifçe karıştırmak yeterlidir.
Bamya yıkandıktan sonra iyice kurulanmalı ve pişirme sırasında fazla su kullanılmamalıdır; fazla su mukusu artırır.
Şunlara da göz atın:
Bamya Turşusu Yapmanın 4 Püf Noktası
Zeytinyağlı Bamya Nasıl Yapılır?