Zeytinyağlı Bamya Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 12:51 tarihinde güncellendi.
Zeytinyağlı bamya, bamyanın sapları alınarak ve yıkanarak hazırlanır. Soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulduktan sonra bamya, domates ve baharatlarla birlikte kısık ateşte pişirilir. Pişen bamya, soğuk veya oda sıcaklığında servis edilir.
Zeytinyağlı Bamya Nasıl Yapılır?

Bamyalar temizlenip tencereye alınır ve hafifçe kavrulur. Üzerine domates, zeytinyağı ve baharatlar eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağlı bamya genellikle soğuk olarak servis edilir.

bamya

Bamyaları hazırlayın

Bamyaların saplarını koparın ve uçlarını hafifçe kesin. İsterseniz yapışmasını önlemek için birkaç dakika sirkeli suda bekletebilirsiniz.

Soğan ve sarımsağı soteleyin

Tencereye zeytinyağı koyup ince doğranmış soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun.

Bamyaları ekleyin

Bamyaları tencereye ilave edin ve birkaç dakika kavurun, suyunu salmaması için karıştırırken dikkat edin.

bamya

Domates ve baharatları ekleyin

Küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve dilerseniz biraz şeker ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.

Soğuk servis yapın

Bamya yumuşayınca ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra buzdolabında soğutarak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Bamya Pişirmenin 5 Püf Noktası
  2. Zeytinyağlı Bamya Yapmanın Püf Noktaları
  3. Bamya Kızartması Yapmanın Püf Noktaları
  4. Bamya Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo