Bamyalar temizlenip tencereye alınır ve hafifçe kavrulur. Üzerine domates, zeytinyağı ve baharatlar eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağlı bamya genellikle soğuk olarak servis edilir.
Bamyaların saplarını koparın ve uçlarını hafifçe kesin. İsterseniz yapışmasını önlemek için birkaç dakika sirkeli suda bekletebilirsiniz.
Tencereye zeytinyağı koyup ince doğranmış soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun.
Bamyaları tencereye ilave edin ve birkaç dakika kavurun, suyunu salmaması için karıştırırken dikkat edin.
Küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve dilerseniz biraz şeker ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
Bamya yumuşayınca ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra buzdolabında soğutarak servis edin.
Şunlara da göz atın: