ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER AZ KALORİLİ TATLILAR: 5 NEFİS TATLI TARİFİ

AZ KALORİLİ TATLILAR: 5 NEFİS TATLI TARİFİ

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz fit tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Dyt. Rabia Balcı'dan evde kolayca hazırlayabileceğiniz, az kalorili 5 farklı tatlı tarifini sizlere sunuyoruz.
Az Kalorili Tatlılar: 5 Nefis Tatlı Tarifi

Herkese Merhaba, ben Diyetisyen Rabia Balcı. Sizlerde de bu sıcak havalarda tatlı tüketme isteği daha bir başka olmuyor mu? Bende ve danışanlarımda durum bu yönde ilerliyor. Çünkü, hal böyle olunca biz diyetisyenlere de mutfağa koşup hem bu sıcak havalarda içimizi ferahlatacak, hem de kilo aldırmayacak tatlı tarifleri yazmak düşüyor. Ben sizler için buraya 5 adet birbirinden farklı fit tatlı tarifi bırakıyorum. Denedikçe benimle de iletişim kurup görüşlerinizi paylaşmayı lütfen unutmayın. En kısa zamanda görüşmek üzere çok sevgiler <3 


Az Kalorili 5 Nefis Tatlı Tarifi


Malzemeler;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı labne 
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Kakao
  • Kahve  


Yapılışı: Süt ve irmiği kısık ateşte kıvam yoğun bir kıvam alana kadar pişirin ve yarım saat soğumaya bırakın. Soğuyan irmiğimizin üzerine labneyi ve balı ekleyip, ellerimiz ile yuvarlak şekil verin. Kahve ve kakaoyu bir kapta karıştırıp, irmik toplarınızı bu karışıma bulayın. buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

Püf Noktası: İrmik ve süt karışımını pişirdikten sonra labneyi eklemeden soğuması için fırsat tanımayı unutmayın. 2 adet fit tiramisu topunu yanında sade bir kahve ile ara öğün olarak tüketebilirsiniz. 

Kaç Kalori: Her bir tanesi 40-45 kcal



Malzemeler;

  • Alt taban için;
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 6-7 adet hurma
  • 3 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı su 
  • Üzeri için;
  • 40 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata 
  • 3-4 adet çilek


Yapılışı: Alt taban malzemelerini rondodan geçiriyoruz ve yağlı bir kağıt üzerine seriyoruz. Üzerine erittiğimiz bitter çikolatayı ekleyip, dilimlediğimiz çilekler ile süsleyip buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. 8 soğuduktan sonra 8 parçaya bölüp afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası: Alt taban için daha homojen bir kıvam istiyorsanız, yulaf ezmesini eklemeden önce robottan geçirebilir ve muz ile ezerek karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri eklemelisiniz. Hurmaları önceden sıcak suda bekletip kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın. 

Kaç Kalori: 1 dilimi 65-70 kcal



Malzemeler;

  • Hamur için:
  • 1 adet olgunlaşmış muz
  • 1 su bardağı yulaf
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Dolgu için:
  • 2 kaşık labne veya süzme yoğurt
  • 1 kaşık bal
  • Üzeri için:
  • 2 adet çilek
  • 6 adet yaban mersini
  • 3 adet böğürtlen 


Yapılışı: Hamur malzemelerini rondodan geçirip eliniz ile ortasını çukurlaştırarak tabak şekilleri verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra ortasına labne ve bal karışımınızı ilave edip, üzerine meyveleri minik minik doğrayarak ilave edin. 1 adet tartöleti, şekersiz soğuk kahve eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası: Tartolet hamuru çok cıvık olmamalı yulafı az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Fırınlama süresinde de çok fazla fırında tutmadan hafif rengi dönünce fırından çıkarak şekilde ayarlama yapılmalı yoksa tart hamuru kuru olabilir.

Kaç Kalori: 1 adet tartolet 80-100 kcal



Malzemeler;

  • 1 adet olgun avokado
  • 1 adet olgun muz
  • 6 adet hurma (sıcak suda bekletilip, soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış.)
  • 1.5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • ½ bardak yulaf unu
  • ½ bardak kakao
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 silme yemek kaşığı bal
  • Üzeri için:
  • 50 gr bitter çikolata
  • 3 kaşık süt
  • 2 kaşık su 


Yapılışı: Hamur için olan tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirin Kare bir kek kalıbı veya borcamın içerisine karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk pişirin. Bir yandan benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatamıza su ve sütü ekleyin. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine küçük delikler açarak, sosu ilave edin. Afiyet olsun<3

Püf Noktası: İsterseniz içerisine 1 avuç fındık veya ceviz ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Keki fırından çıkarttıktan sonra içinin de ıslanması için sosu ilave etmeden kekin üzerine küçük delikler açmayı unutmayın. 1 dilim yanında soğuk bir süt veya soğuk bir kahve ile servis edebilirsiniz.

Kaç Kalori: 1 dilimi 100-120 kalori 



Malzemeler;

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 3 yemek kaşığı bal 


Yapılışı: ½ bardak böğürtlen, yoğurt ve balı karıştırıp, blenderdan geçirin. Dikdörtgen bir kalıba  döküp üzerine ½ bardak böğürtlen daha ekleyin. Buzdolabında donduktan sonra 6 parçaya bölerek afiyetle tüketebilirsiniz. 

Püf Noktası: Böğürtlenlerin yarısını blenderdan geçirirken eklerseniz, bu harika mor-pembe rengi elde edebilirsiniz. 

Kaç Kalori: 60 kalori


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!