Ayran aşı çorbası yoğurt, su ve haşlanmış buğday veya pirinçten yapılır. İçine nane, dereotu ve tuz eklenir. Malzemeler karıştırılır ve soğuk veya hafif ılık olarak servis edilir.
Genellikle süzme yoğurt veya normal yoğurt kullanılır.
Yoğurdu açmak ve kıvam vermek için.
Çorbanın daha tok tutması için az miktarda.
Taze veya kuru, lezzet katmak için.
Karabiber veya kırmızı pul biber kullanılabilir.
Yoğurdun kesilmesini önlemek ve çorbayı hafifçe kıvamlandırmak için bazen eklenir. Hazırlık genellikle yoğurdun çırpılması, un ve yumurta ile karıştırılması, su ve haşlanmış tahılların eklenmesi, sonra hafifçe ısıtılması şeklindedir.
Şunlara da göz atın:
Ayran Aşı Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Ayran Aşı Çorbasının Yanına Ne Gider?
Şehriye Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Çorbaya Sarımsak Ne Zaman Konur?
Balık Çorbasına Mısır Konur Mu?