Arnavut ciğeri yaparken; önce ciğerler tavada hızlıca kızartıldıktan sonra soğan eklenir. Soğan, ciğerin sıcaklığıyla hafifçe kavrulur. Bu yöntemle ciğer yumuşak ve lezzetli olur.
Ciğerleri küçük küpler halinde doğrayıp un veya nişastaya bulayın.
Tavada bol yağ ile ciğerleri kısa sürede yüksek ateşte kızartın. Ciğer çok uzun süre kavrulursa sertleşir, bu yüzden hızlıca dışı kızarana kadar kavurmak yeterli.
İnce doğranmış soğanları ciğerin üzerine ekleyip kısa süre daha kavurun, genellikle ciğerin sıcaklığıyla biraz yumuşaması yeterli olur.
İpucu: Ciğer kızardıktan sonra fazla yağını kağıt havluyla alırsanız, soğanla buluşturduğunuzda yağlı ve ağır olmaz.
Şunlara da göz atın:
Arnavut Ciğeri Danadan Mı Olur Kuzudan Mı?
Arnavut Ciğeri Malzemeleri Nelerdir?