ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İSVEÇ ŞURUBU NEDİR, NASIL YAPILIR?

İSVEÇ ŞURUBU NEDİR, NASIL YAPILIR?

İsveç şurubu nedir, faydaları nelerdir? İsveç şurubu nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? İşte, mucizevi faydalarıyla ev yapımı isveç şurubu tarifi
İsveç Şurubu Nedir, Nasıl Yapılır?

İçeriğinde birçok bitki kullanılan isveç şurubu, dünya çapında 'Sweden/Swedish bitter' ismiyle biliniyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu şurubun içinde aynı zamanda konyak olarak bilinen alkollü bir içki de kullanılıyor. Fakat şuan aktarlarda satılan isveç şurubun içinde genellikle alkol kullanılmıyor. Bunun yerine sirke ve farklı bitkiler tercih ediliyor. Peki, isveç şurubunun faydaları nelerdir? İşveç şurubu nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? İşte, dünya çapında bir üne sahip olan isveç şurubunun faydaları:


İsveç Şurubunun Faydaları Nelerdir?

  • Egzama, sedef ve farklı nedenlerle ortaya çıkan vücut yaralarının daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Baş ağrılarını hızlı bir şekilde geçirir.
  • Mide ağrısı ve şişkinliğe karşı olumlu etkileri var.
  • Diş ağrılarına ve çürük nedeniyle ortaya çıkan sızlamaların azalmasına ve geçmesine olanak sağlar.
  • Bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlarken kabızlığa karşı da etkilidir.
  • Sinek ve börek ısırıkları sonucu ortaya çıkan kaşıntı ve kızarıklıkları geçirir.
  • İştah açıcı bir özelliği de bulunmaktadır.
  • Ciltte oluşan çatlaklara karşı iyi gelir.
  • Kuru öksürüğe karşı etkili olan isveç şurubu, boğaz ağrılarını da hafifletir.
  • El ve ayaklarda oluşan nasırların giderilmesinde son derece etkilidir.
  • Sivilce ve siyah noktaların azalmasını sağlar.
  • Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar nedeniyle oluşan burun akıntısı, boğaz yanması gibi problemlerin etkili bir şekilde giderilmesini sağlar.


Ev Yapımı İsveç Şurubu: İsveç Şurubu Nasıl Yapılır?

İsveç şurubunun yapımında kullanılan bitkiler; Ravent kökü, sarısabır, domuz dikeni, centiyane, cedvar, mirra, sinameki, doğal kafur, eğir kökü, besbase, safran, kakule, melekotu kökü ve tarçındır. Şurubun karışımında kurutulmuş bitkiler ve baharatlar kullanılır. Bu karışım aktarlarda toz halinde satılır. Toz karışımı, üzerinde önerilen konyak miktarı ile buluşturmanız için bir kavanoza koyun. Konyak ve toz karışımı kavanozun içerisine koyduktan sonra karıştırın. Talimatlara uygunsa 14 gün boyunca serin bir yerde bekletin. Beklettiğiniz süre boyunca her gün 1-2 kez kavanozu çalkalayın. Dilerseniz 14 günden daha fazla süre de bekletebilirsiniz. İsveç şurubu yapımında kullanılan malzemeleri tek tek almak yerine toz karışımları tercih edebilirsiniz. En kolay yöntem ise aktar, online siteler ve organik ürünler mağazasından şurubu direkt almaktır.


İsveç Şurubu Nasıl Kullanılır?

  • Yara ve sivilceler için: Eğer şurubu cilt üzerinde oluşan yanık, yara ve sivilce tedavisi için kullanacaksanız, bir miktar karışımı pamuğa damlatın. Pamuğu hafif hafif bastırarak uygulama bölgesine sürün. Hassas bir cilde sahipseniz, cildinize ilk olarak zeytinyağı sürün ve ardından şurubu uygulayın.
  • Şurubun cilt üzerindeki faydalarından yararlanmak için: İsveç şurubu ile temiz bir bezi ıslatın. Nemli bezi, istediğiniz bölgeye yerleştirin ve streç film ile sarın. Streç filmin üzerini de sargı beziyle kapatarak 2 saat bekletin. Herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorsanız, geceden sarıp sabah çıkartabilirsiniz. Bu uygulama genellikle çatlaklar için kullanılır ve en hızlı sonuç veren yöntemlerden biridir.
  • Ağız yoluyla kullanmak için: 1 su bardağı İsveç şurubunu bitki çayı veya ılık su ile karıştırın. Bu karışımı tok karna için. Gün içinde en fazla 2 yemek kaşığı tüketilmesi önerilir.


Önemli Not: İsveç şurubunu hiçbir karışıma eklemeden tek başına içmeyin. İsveç şurubunu kesinlikle sütle tüketmeyin. Hatta şurubu tükettiğiniz gün süt içmemeye özen gösterin. Yukarıda bahsettiğimiz gibi günde en fazla 2 yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Daha fazlası zararlı sonuçlar doğurabilir.


İsveç Şurubunun Zararları ve Yan Etkileri

Şurubun içinde alkol kullanılmaktadır. Herkes için uygun olmayan şurubu, herhangi bir rahatsızlığınız varsa mutlaka doktora danışarak kullanın. Vücut üzerinde etkisi olan şurubu tek başına ve aşırı kullanmayın. Ciddi rahatsızlığı olanların ve çocukların kullanması önerilmemektedir. Dilerseniz, alkol yerine bitki çayıyla hazırlanan şurup çeşidini de kullanabilirsiniz. İsveç şurubunu kullandıktan sonra herhangi bir etki olduğunu fark ederseniz, mutlaka doktora danışın.

Günlük hayatta sık sık kullandığımız ürünlerin faydaları olsa da, bir ürünü kullanmadan önce mutlaka içeriğine bakmanız gerektiğini de söyleyelim. Bitkisel özlerden oluşan ürünlerin kişiler üzerindeki etkileri farklıdır. Bu nedenle kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu tür ürünleri kullanmadan önce doktor onayı almasını öneriyoruz. Aynı şekilde ürünleri kullanmadan önce oluşabilecek zararları ve yan etkilerini de kontrol edin. Sağlığınızı tehlikeye atacak ürünleri kullanmaktan kaçının. Sağlıklı günler diliyoruz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!