2021'de hangi yiyecekler trend olacak? Bu yıl bu yemeklere hazır olun

2021'de hangi yiyecekler, hangi yemekler trend olabilir? Salgın beslenme tarzımızı, tercih edilen yiyecekleri nasıl etkileyecek? Bu sorunun yanıtını Şef Elif Edes Tapan veriyor:
2021'de hangi yiyecekler trend olacak? Bu yıl bu yemeklere hazır olun
24 Nisan 2024, 21:25

2020 yılına damgasını vuran Koronavürüs pandemisi yaşam tarzından yiyecek ve beslenmeye kadar hayatlarımızı çok geniş bir alanda etkiledi. Yıl, 2021 ve pandemi hala hayatımızda. Peki, salgın beslenme tarzımızı, tercih edilen yiyecekleri nasıl etkileyecek? 2021'de hangi yiyecekler, hangi yemekler trend olabilir? Bu sorunun yanıtını Şef Elif Edes Tapan veriyor. 


Elele'nin haberine göre Elif Edes Tapan, 2021 yılında trend olacak yiyecekleri şöyle anlatıyor:

  1. Fonksiyonel gıdalar ve sağlıklı mutfak dikkat çekecek.
  2. Covid-19’un olası uzun vadeli immünolojik sağlık sonuçları, tüketicilerin odak noktasını bilinçsiz, keyfi beslenmeden sağlık ve zindeliğe kaydırdı.
  3. Kişisel sağlığı destekleyen yiyecekler, bağışıklığı güçlendirici gıda ve takviyeler ön planda olacak.
  4. 2020 tüketici anketlerine göre, her on küresel tüketiciden altısı, bağışıklık sağlığını destekleyen yiyecek ve içecek ürünlerini giderek daha fazla arıyor ve üçte biri 2020’de bağışıklık sağlığıyla ilgili endişelerin 2019’a göre arttığını söylüyor.
  5. Bedeni ve zihni beslemek için özel olarak tasarlanmış, doğal olarak faydalı bileşenler içeren yiyecek ve içecekleri tercih edilecek.
  6. Yılın ilk aylarında, soğuk aylar bitene kadar dışarıda yemek pek mümkün olmayacak gibi. Evde yemek yapmaya devam edeceğiz. Yemek programları, tarif paylaşımları popülerliğini sürdürecek.
  7. Özellikle sağlıklı ve farklı tarifler dikkat çekecek. Sürekli evde yemek yapmaktan sıkılanlara abur cubur yemek yerine gitmeyi özleyeceğimiz restoranlardan eve servis alıp, evde restoran ortamı yaratmayı öneririm.
  8. Bu süreçte bünyeyi güçlü tutacak koyu yeşil kış sebzeler ön planda olmalı. Umarım kış aylarının baş tacı balık ve deniz ürünleri evlerde daha çok pişirilir. Şeker tüketimi azaltılmalı, taze meyve ve sebze ön planda olmalı.


BU YILA DAMGA VURACAK YEMEKLER!



Sebze tarifleri, bitki bazlı yiyecekler, kolajen içeren besinler, kara lahana ve diğer lahana çeşitleri, lif zengini güçlü protein alternatifi nohut ve nohut unu ile yapılan gıdalar, kurabiyeler, nohut cipsi, nohut filizinden makarnalar, çikolata kaplı nohut gibi pek çok nohut bazlı ürün görmeye hazır olun. 



Kırmızı biber, chili biberi ve acı soslar da aynı şekilde. 



Şekerden uzak, bitter çikolata, keçiboynuzu, zencefil, incir, yeşil çay, farklı sütler kullanılan sofistike tatlılar da radarımızda.



Doğal probiyotikler; turşular, kefir, kvass, komboucha da sofralarımıza damga vuracak. 



Et tüketiminde düşüş yaşanırken mantarlı tarifler, mercimek, nohut gibi alternatif proteinler içeren bakliyatlara yönelme olabilir. 



Smoothie tarifleri, yoğurt ve granolaya kahve ilavesi her yerde karşımıza çıkacak. 



Bebek mamaları da sağlıklı beslenme akımından etkilenecek; keten tohumlu, biberiyeli, şalgamlı, yüksek omega-3 içerikli mamalar popülerleşecek.


Şunlara da göz atın;

  1. 2020'de dünyanın en çok aradığı yemekler
  2. 2020'de Türkiye'nin en çok aradığı yemekler
  3. Diyabetik tarifler
  4. Hafif tatlılar
  5. Nefis ikramlıklar
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo