Kıliçe
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıliçe, bol baharatlı, tereyağlı yumuşak ve lezzetli bir ekmektir. Mardin'e özgü bu ekmeğe 'mevlüt ekmeği' de denir. Sadece mevlütlerde değil, günlük yaşamda ve özel günlerde de yapılır. Kıliçe için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Katıklı ekmek ve sodalı ekmek tarifine de mutlaka göz atın.

Kıliçe Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kıliçe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kenarda bekletin. 
  2. Bir yoğurma kabına, baharatlar ve unu ekleyerek harmanlayın. 
  3. Küçük bir tavada tereyağını eritin ve ılıdığında unların içine ilave edin. 
  4. Sıvı karşımı da ilave ederek el yardımı ya da stant mikseri ile yoğurun. Yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakın.
  5. Hamur iki katıla geldiğinde açılarak istediğiniz şekilleri verin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Ikbebet
Irok