Manisa Kebabı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Manisa Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krep hamuru için

Kızartmak için

Süslemek için

Manisa Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı piyazlık doğrayın ve etle birlikte, etler suyunu çekinceye kadar 3 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavurun.
  2. Havucu halka dilimleyip ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.
  3. Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ilave edip pişirmeye devam edin.
  4. Bir miktar su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  5. Krep için yumurtalarla un, süt ve ayçiçeği yağını mutfak robotunda karıştırın. Yanmaz tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün.
  6. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. İki tarafını da pişirin. Krepler piştikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirip kenarlarını sarkıtın.
  7. Kepçe dolusu kebap harcını krebin ortasına yerleştirin. Krebi bohça şeklinde kapatın.
  8. Kaseyi hafif yağlanmış küçük bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin.
  9. Üzerlerine kaşar peyniri dilimlerini dizin. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika ısıtın.
  10. Fırından çıkarıp krebin üzerine 1 dilim domates ve ince kıyılmış maydanoz yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kebap Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)