Kabak Kabuğu Kavurması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak Kabuğu Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Kabuğu Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın.
  2. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın. Sivri biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın.
  3. Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun.
  4. Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın. Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın.
  5. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin. Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Faydaları saymakla bitmeyen kabak ile farklı tarifler hazırlamak istiyorsanız, fırında kabak mücver tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)