Fırınlanmış Girit Kabağı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Girit’te bir çok sebze domatesli olacaksa bu şekilde servis edilir. Tencerede pişirilecekse etli ve beyaz soslu yapılır. Aydan Üstkanat’tan Girit kabağı ve domatesle hazırlayacağınız hafif ve pratik nefis bir yaz yemeği…

Dilerseniz, patlıcanlı girit kabağı ve girit kabağı salatası tarifine de göz atabilirsiniz.

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırınlanmış Girit Kabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları boydan ikiye kesin ve irice doğrayın.
  2. Zeytinyağı, defne, tuz ve sarımsakla karıştırıp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  3. Pişerken arada mutlaka bir kez alt üst edin.
  4. Bu arada domatesi bir tavaya alın ve tuz ilave soteleyin.
  5. Servis tabağına domatesi alın üzerine fırınlanmış kabağı koyup sıcak veya ılık olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)