Ege Usulü Kaşık Helvası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ege Usulü Kaşık Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Ege Usulü Kaşık Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve şekeri eriyene kadar ısıtıp kenara alın. Tencereye önce yağları, sonra unu koyup yavaş yavaş unun kokusu çıkana kadar ve rengi açık kahverengi bir renk olana kadar kavurun.
  2. Ilık şerbeti ekleyip karıştırın ve koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip, kaşık ile şekil vererek servis tabağına aktarın. İsterseniz içine badem, ceviz veya fındık da koyabilirsiniz.


Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)