Kavut
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kavut, Van başta olmak üzere, Iğdır ve Doğu Karadeniz'de yapılan bir tatlıdır. Bölgelere göre yapımında minik farlılıklar olsa da, temelinde yapımı yağın kızdırılıp kavut için kullanılacak karışımın pişirilmesi ile oluşur. Kimisi pişen kavuta bal, pekmez ya da reçel eklerken, kimisi pişirme esnasında şeker koyar. Hazırsanız kavutun en meşhur olduğu yerin yani Van’ın kavut tarifine geçelim. Malzemeleriniz hazırsa, kavut tarifinin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için kars ketesi ve van cacığı tariflerine göz atabilirsiniz.

Kavut Tarifi İçin

Malzemeler

Kavut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı eritilir. İçerisine buğday atılarak 15 dakika pişirilir. 
  2. Üzerine bal, pekmez, şeker ya da reçel eklenerek ceviz ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Doğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga