Kaburga Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaburga dolması, özellikle Mardin'e özgü bir lezzettir. Duruşu, servis şekli ve lezzetli ile ziyafetlerin, özel günlerin vazgeçilmezidir. Kaburga dolması için siz ve malzemeleriniz hazırsa lezzet dolu dolmanon detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için kavun dolması, elma dolması ve kofik dolması tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaburga Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kaburga Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesin. Tereyağını tencereye alıp eritin.
  2. Badem ve kıymayı ekleyip kavurun. İnce yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin. Tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
  3. Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
  4. Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun. Etin ağız kısmını iplikle dikin. Kaburganın her yerine salça sürüp yağda kızartın.
  5. Sıcak fırında üzeri kapalı olacak şekilde 180 derecede 2 saat boyunca pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  •  Dolma yapacağınız için kaburgayı kasapta özel olarak kestirip içini dolduracağınız kısmı cep şeklinde açtırın.

Tarif Kategorileri

Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Sarma ve Dolma Tarifleri Fırın Yemekleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Dolma Tarifleri Pilav Tarifleri Bayram Yemekleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga