Erzurum Ketesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adından anlaşılacağı gibi Erzurum mutfağıyla özdeşleşen Erzurum ketesi, süt, maya ve un ile hazırlanır. Hem kahvaltıda, hem de misafir ağırlarken sunulan kete, genellikle farklı şekillerde sunulur. Özellikle çayın yanına çok yakışan Erzurum ketesi, yöre halkı tarafından sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, Ayfer Yavi'den Erzurum kete tarifine geçebiliriz.

Erzurum usulü lalanga ve tatar böreği tarifine de göz atın.

Erzurum Ketesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için: 

Harcı için: 

Yufkalara sürmek için: 

Erzurum Ketesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını eritin. Un ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe olana kadar kavurun. Harcı soğumaya bırakın. Ilık sütte mayayı ezin. 
  2. Yumurtaların sarılarını ve unu ayırıp diğer malzemelere ilave ederek çırpın (sarıları üzerine sürülecek). Un ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. 
  3. 10 dakika yoğurduğunuz hamuru yumurtadan büyük bezelere bölün. Yuvarlayın. Üstüne nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. 
  4. Eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı karıştırıp kaynatın. Hamuru unlayarak yuvarlak şekilde açın. Önce tereyağı sürün. 
  5. Sonra kavrulmuş undan yapılmış içi koyarak hamuru zarf şeklinde kapatın. Üzerlerine; yumurta sarılarını çırpıp içine birkaç damla sıvı yağ koyarak sürün. 
  6. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre hamura iç koyup, uzun şerit haline getirerek gül şeklinde dolayıp, üzerine hafifçe bastırdıktan sonra yumurta sürebilirsiniz. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Doğu Anadolu Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Lalanga
Gırar Çorbası