Yulaf Pare
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz Orhun’dan lezzetli bir tatlı tarifi. Yulaf unu ile hazırlanan bu tatlıyı, ballı şerbet ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. 

NOT  

Yulaflı smoothie tarifine de göz atın.

Yulaf Pare Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için

Yulaf Pare

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm malzemeyi, portakal kabuğu rendesi hariç, mutfak mikserinize, mikseriniz yoksa mutfak robotuna koyun ve karıştırın.
  2. Portakal kabuğu rendesini ekleyip el spatulasıyla tekrar karıştırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla küçük yuvarlaklar haline getirip tepsiye dizin.
  3. Üzerini ceviz ya da fındıkla süsleyin. Tepsiyi fırının orta bölümüne koyun ki, üzerini süslediğiniz ceviz ya da fındık yanmasın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  4. Şerbeti için balı, sıcak su ile çözündürün ve limon suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı soğutun.
  5. Fırından çıkan hamurun üzerine şerbet soğuk, hamur sıcakken dökün. Hamur şerbeti çektikten soğuk servis edin.

Tarif Kategorileri

Yulaflı Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Özel Günler Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik Susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru