Sade Marzipan
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özellikle Fransa ve İtalya'da oldukça yaygın olan marzipan, temelinde yumurta akı, pudra şekeri ve badem tozundan oluşmaktadır. Kullanım alanı oldukça geniştir. Pasta ve kurabiyelerin içinde kullanılabilir ya da tek başına tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Marzipan ile yapılan lezzetler için çikolata kaplı marzipan ve kalp marzipan tariflerine göz atabilirsiniz. 

Sade Marzipan Tarifi İçin

Malzemeler

Sade Marzipan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Badem unu ve pudra şekerini bir kapta harmanlayın. Blenderdan geçirin ve elek ile eleyin. 
  2. Hazırladığınız karışıma badem esansı ve yumurta akını ekleyerek yoğurun, hamur haline getirin.
  3. Elde ettiğiniz hamura dilediğiniz şekli vererek servis tabağına alın. Afiyet olsun. 

Marzipan Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Eğer acıbademin acı tadından hoşlanmıyorsanız, badem esansı eklemeyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı