Fırında Patlıcan Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan, yaz kış sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir sebzedir. Fırında patlıcan yemeği, hem çok hafif, hem de çok lezzetli bir yemektir. Salça, biber ve soğan ile hazırlanan fırında patlıcan yemeğini, vejetaryen menülerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa tarif aşağıda.

Patlıcan ile yapılan alternatif tarifler için zeytinyağlı patlıcan yemeği, kıymalı patlıcan yemeği ve hünkar beğendi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Fırında Patlıcan Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır. 
  2. Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür ardından doğranır. 
  3. Biber ve patlıcan bir fırın kabının için yerleştirilir, tuz, karabiber ve 4 yemek kaşığı yağ gezdirilir. 
  4. 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir. 
  5. Domatesler küp küp doğranır. 
  6. Bir tava da 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır, ince ince doğranmış soğanlar ve sarımsaklar eklenir. Ardından salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  7. Baharatlar eklenir ve 1-1,5 su bardağı su eklenerek kaynama noktasına getirilir.
  8. Fırın kabına domatesler eklenir ve 10 dakika sonra salçalı sos eklenerek hepsi bir arada 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Yanında pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar, yemeğe karıştırılmadan önce mutlaka sıkılmalı ve kağıt peçete üzerinde kurutulmalıdır.
  • Yemeğin daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlamak için piştikten sonra yarım saat dinlendirin ve en son zeytinyağı ekleyin.
  • Salça yerine domates sos kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci