Galeta Unlu Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı ve öğle aralarında tüketilen poğaça; katmer poğaça veya bayatlamayan poğaça gibi birçok farklı çeşitle sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, galeta unlu poğaça nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Galeta Unlu Poğaça Kaç Kaloridir?

Karbonhidrat değeri yüksek olan galate unlu poğaçanın 100 gramı, yaklaşık 365 kalori; orta boyutlarda bir adet poğaça ise, ortalama 220 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların, küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

Galeta Unlu Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Galeta unlu poğaça iç harcı için

Galeta unlu poğaça üzeri için

Galeta Unlu Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle mayayı ılık şekerli suyun içinde eritin. Oda ısısında 15 dakika köpürmesi için bekletin. 
  2. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve 1 yumurtayı hamur yoğurma kabında karıştırın.
  3. 2 bardak unu ve mayalı karışımı ekleyerek spatula ile karıştırın. Daha sonra kontrollü olarak azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hamurun üzerini bir bezle örtün ve mayalanması için oda ısısında 30 dakika dinlendirin. 
  5. İç harcı için; patatesleri haşladıktan sonra çatalla ezin. Sıvı yağı tavada ısıtıp salçayı kavurun.
  6. Patatesi, tuzu ve baharatını ekleyip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra peyniri ve kıyılmış yeşillikleri de ilave edip karıştırın. 
  7. Dinlendirdiğiniz hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla oval olacak şekilde açın. İç malzemeyi de hamurun ortalarına paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını çatalın ucu ile bastırın. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  8. Bu şekilde ikinci kez mayalanması için 30 dakika daha oda sıcaklığında dinlendirin. 
  9. Mayalanma süreci biten hamurların üst kısımlarına önce yumurta sarısı sürün, sonra da süzgeç yardımı ile galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Galeta unlu poğaçayı, yanına çok yakışan tahinli kek ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce mayayı eritmeyi unutmayın. Bu sayede maya daha çabuk çözünerek kıvamın tutmasını sağlayacaktır.
  • Hamurun kıvamını anlamak için parmağınızla bastırın. Eski şeklini alması kıvamının tuttuğunu gösterir.
  • Patateslerin çiğ kalmaması için kısık ateşte pişirin. Çatal ile ezdiğinizde sertlik gelmiyorsa, patatesleri ocaktan alabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça