Tepsi Mantısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantı denildiğinde ilk aklımıza gelen Kayseri mantısıdır. Ancak tepsiye sık sık dizilmesiyle bilinen, hem görünümü, hem de lezzeti ile damak çatlatan tepsi mantısı da son yılların popüler tariflerinden biridir. Yağlı kıyma, incecik yufka ve sos ile hazırlanan tepsi mantısı, özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, tepsi mantısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sosyete mantısı, Sinop mantısı ve yağ mantısı tarifine de göz atın.

Tepsi Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Tepsi Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, su ve tuzu karıştırıp, içerisine unu azar azar ekleyerek pürüzsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. 30 dakika dinlendirin.
  2. Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  3. Dinlenen hamuru 3 adet bezeye ayırın. Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritleri 1 cm’lik karelere bölün.
  4. Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun. Hamurların ortası açık kalacak şekilde dört ucunu bir araya getirerek mantıları hazırlayın. Yağlanmış tepsiye mantıları düzgünce sıralayın.
  5. Salçaları tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu kaynatarak sos hazırlayın.
  6. Tepsideki mantıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız mantıya sıcak sosu gezdirin.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun.

Tepsi Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yufkalar tepsiye sık sık dizilmelidir.
  2. Salça yerine, domates püresi de kullanabilirsiniz.
  3. Servis için yoğurt, nane ve acı biber eklemeyi unutmayın.

1 Porsiyon Tepsi Mantısı Kaç Kalori?

  1. Tepsi mantısının bir porsiyonu, yaklaşık 190 kaloridir. Bir porsiyon, 200 gram mantı içerir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Mantı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı