Çıtır Mantı Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Altın sarısı rengiyle iştah kabartan, çıtır dokusuyla farklı bir lezzet deneyimi sunan çıtır mantı tarifi, klasik mantıya nefis bir alternatif arayanlar için birebir. İster fırında ister yağda kızartarak hazırlayabileceğiniz çıtır mantı tarifi, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirildiğinde sofraların yıldızı haline geliyor. Peki; çıtır mantı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Air Fryer'da Milföy Mantı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon çıtır mantı 350 kaloridir.

Çıtır Mantı Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Çıtır mantı tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Hamur için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Çıtır Mantı Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu yoğurma kabına alın, ortasını açın. Yumurta, tuz ve azar azar su ekleyerek sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
  2. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Hamuru unlanmış tezgahta açın. Küçük kareler kesin. Her karenin ortasına az miktarda iç harç koyup klasik mantı şeklinde kapatın.
  4. İsterseniz kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartın.
  5. Daha hafif bir seçenek için mantıları yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine fırça ile yağ sürerek 190°C fırında 20-25 dakika pişirin.
  6. Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Küçük bir tavada tereyağını eritip pul biber ekleyin.
  7. Çıtır mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çıtır mantıları servis tabağına alın, üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.
  • Yoğurt ve sosu ayrı küçük kaplarda servis ederek mantıları batırmalık şekilde ikram edebilirsiniz. Özellikle kalabalık sofralarda pratik olur.
  • Pul biberli tereyağı yerine naneli tereyağı, domates sosu ya da yoğurtlu naneli dip sos ile deneyebilirsiniz.
  • Çoban salata, turşu, ayran veya soğuk şerbet ile birlikte çok iyi gider.
  • Taş veya ahşap sunum tabakları üzerinde servis ederek hem görseli hem iştahı artırabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru mutlaka sert kıvamda yoğurun, dinlenme süresini atlamayın. Böylece açması kolay, şekli düzgün olur.
  • Mantıların içine koyduğunuz kıyma harcını çok sulu yapmayın, yoksa kızarırken taşar.
  • Yağda kızartma yapıyorsanız, yağın çok iyi kızmış olmasına dikkat edin; aksi halde mantılar yağı çeker ve ağır olur.
  • Fırında pişirecekseniz mantıların üzerine fırçayla bolca yağ sürün, böylece çıtır çıtır olur.
  • Yoğurt mutlaka soğuk, tereyağlı sos ise sıcak olmalı; sıcak-soğuk dengesi lezzeti artırır.
  • Mantıları önceden hazırlayıp dondurabilir, pişireceğiniz zaman direkt kızartabilir ya da fırınlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mantı Tarifi
Sosyete Mantısı Tarifi
Pirinçli Mantı Tarifi
Perohi Mantısı Tarifi
Buuz Mantı Tarifi
Sinop Mantısı Tarifi