Çerkez Mantısı
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çerkez Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Çerkez Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patateslerin kabuklarını soyun. İri doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ezerek püre haline getirin.
  2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patates, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  3. Bir kaseye un ve tuzu alıp harmanlayın. Suyu azar azar ekleyip hamur haline getirin. Gerekirse un, su ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin.
  5. İçlerine patatesli harçtan yerleştirin. Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatın. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp süzün.
  6. Tereyağını eritip pul biber ile karıştırın ve mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Türk mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Kayseri mantısına göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Mantı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı