Bolu Mantısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantı, Türk mutfağının en eşsiz lezzetlerinden biridir. Özellikle Kayseri yöresi ile özdeşleşen mantının yörelere göre farklı hazırlanma çeşitleri de mevcuttur. Bolu mantısı, iç harcında kıyma yerine mantarın kullanıldığı bir mantıdır. Doldurulan mantılar, haşlandıktan sonra yoğurtla birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, Karadeniz mutfağında çok sevilen Bolu mantısı nasıl yapılır, görelim.

Alternatif olarak Kayseri mantısı ve tepsi mantı tarifine göz atmayı unutmayın.

Bolu Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Bolu Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak yoğurma kabına un, yumurta ve tuzu ekleyin.
  2. Üzerine azar azar su ekleyip yoğurarak kulak memesi kıvamına getirin.
  3. Hamurun kıvamı tuttuğunda, yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın.
  4. Hamurun üzerini nemli bez ile örterek 30 dakika dinlendirin.
  5. İç harcı için; Mantarları temizleyin ve limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  6. Ardından mantarları süzgeçle çıkartın.
  7. Mantarlar soğumaya başladığında küçük küçük doğrayarak bir kaseye alın.
  8. Üzerine küp küp doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  9. Dinlenen hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahında ince bir şekilde açın.
  10. Açtığınız hamurları kare şeklinde kesin. Ortalarına mantarlı iç harçtan koyun.
  11. Hamurları üçgen şeklinde ikiye kapatın. Ardından kenarlarını birleştirerek bohça şekli verin.
  12. Derin tencerede su kaynatın. Su kaynadığında içine sıvı yağ ve tuz ekleyin. Daha sonra hazırladığınız mantıları suya atın.
  13. Mantılar piştiğinde kepçe ile suyunu süzerek servis tabağına alın.
  14. Bir tavada tereyağını eritin. İçine salça, kırmızı toz biber ve rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırın.
  15. Pişen mantıların üzerinde yoğurt ve salçalı sos gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Bolu Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mantı hamurunu çok ince ve çok kalın açmamaya özen gösterin.
  2. Mantıya bohça yerine farklı şekiller de verebilirsiniz.
  3. Mantının iç harcında mantar yerine kıyma da kullanabilirsiniz.
  4. Mantıları mutlaka kaynar suda pişirin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Mantı Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı