Kallavi Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Edirne mutfağıyla özdeşleşen kallavi kurabiyesi, antep fıstığı ve safranın birleşiminden oluşur. Çay saatlerinde sunabileceğiniz kallavi kurabiyesinin içinde toz şeker kullanılmaz. Bunun yerine tatlandırmak için karaçalı balı tercih edilmektedir. Bazı yörelerde fıstıksız versiyonları da yapılır. Malzemeler hazırsa, Trakya mutfağından nefis kallavi kurabiyesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak çatlak ev kurabiyesi ve kurabiye sepeti tarifine de göz atın.

Kallavi Kurabiyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kallavi Kurabiyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fıstık derin bir kaba dökülür ve ortası açılır.
  2. İçerisine şeker ve yumurta akı eklenir.
  3. İyice harmanlanana kadar yoğurulur.
  4. Ardından bal ve safran eklenerek yapışkan ve kremsi bir hamur hazırlanır ve sıkma torbasına alınır.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye eşit yuvarlaklar yapacak şekilde tepsiye sıkın.
  6. Kurabiyeleri 130-140 derece fırında 25-30 dk pişirin.
  7. Kurabiyeleri birleştirerek acıbadem kurabiyesi olarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye