Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Selin Hıdır
1151 Tarif       0 Takipçi
Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı krizlerine pratik ve nefis bir çözüm arıyorsanız, dışı hafif kıtır, içi yumuşacık dokusuyla damakları şenlendiren kakaolu damla çikolatalı kurabiye tarifi tam size göre! Yoğun kakao aroması ve eriyen damla çikolatalarla her lokmada mutluluk vadeden kakaolu damla çikolatalı kurabiye tarifi, hem çay saatlerine hem de özel gün ikramlarına lezzetli bir dokunuş katıyor. Peki; kakaolu damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Akışkan Çikolatalı Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kakaolu damla çikolatalı kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon kakaolu damla çikolatalı kurabiye 450 kaloridir.

Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kakaolu damla çikolatalı kurabiye tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

 Toz Şeker & Esmer Şeker Alternatifleri:

Yumurta Alternatifleri:

Vegan kurabiye için yumurtasız bu alternatifler uygundur.

Un Alternatifleri:

Kakao Alternatifleri:

Damla Çikolata Alternatifleri:

Ekstra Tat ve Doku Katmak İçin:

Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derece’ye (alt-üst ayar) ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
  2. Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri derin bir kapta 2-3 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Yumurtayı ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kapta un, kakao, karbonat ve tuzu karıştırın.
  5. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
  6. Damla çikolataların yarısını içine ekleyin, karıştırın.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp aralıklı şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerlerine kalan damla çikolataları serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıktığında biraz yumuşak olabilir ama soğudukça kıvam alır.
  9. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ilık kurabiyeleri bir bardak soğuk sütle birlikte servis ederek klasik ama vazgeçilmez bir lezzet uyumu yakalayabilirsiniz.
  • Özellikle americano, latte ya da Türk kahvesi ile çok iyi eşleşir. Kurabiyelerin kakaolu aroması, kahvenin acılığıyla dengelenir.
  • Kurabiyeleri küçük parçalara bölüp bir dondurma tabağında kullanabilir, vanilyalı dondurma, taze meyve ve çikolata sosla birlikte sunabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri şeffaf poşetlere koyup renkli iplerle bağlayarak sevdiklerinize tatlı bir armağan olarak sunabilirsiniz.
  • Yanında hafif tatlandırılmış çırpılmış krema veya labneli hafif krema ile servis ederek tatlı sunumunu zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yumuşak tereyağı, şekerle daha iyi krema kıvamı alır. Bu da kurabiyenin dokusunu doğrudan etkiler.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında ortası hafif yumuşak kalmalı. Soğurken sertleşir, böylece dışı kıtır içi yumuşak olur.
  • Kurabiye hamurunu buzdolabında 15–20 dakika bekletmek, pişerken yayılmasını önler ve daha kalın, yumuşak kurabiyeler elde etmenizi sağlar.
  • Un fazla gelirse kurabiye kuru olur. Hamur çok sertleşmemeli, yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam idealdir.
  • Çikolatalar karışıma sonradan ilave edilip hafifçe karıştırılırsa daha dengeli dağılır ve eriyip hamuru koyulaştırmaz.
  • Sütlü, bitter ve beyaz çikolata parçalarını karıştırarak üç renkli kurabiyeler yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lorlu Kurabiye Tarifi
5 Malzemeli Kıyır Kurabiye Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Asla Bayatlamayan Türk Kahveli Kurabiye Tarifi
Pratik Mantar Kurabiye Tarifi
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi