Kaşarlı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaşarlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kaşarlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarinden 15 gr kadar ayırıp kalanını bir tencereye alın. Yağ erimeye başlayınca 1.5 bardak ılık suyu ekleyin.
  2. Yağlı su kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1 kaşık kadar un ayırıp kalan unu, sıcak suyu sürekli karıştırarak azar azar tencereye ekleyin. Unu suya iyice yediriceye kadar karıştırın.
  3. Tencereyi tekrar kısık ateşe koyup tenceredeki hamur yapışmaz bir hal alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  4. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca bir tutam hintcevizini serpip yumurtaları teker teker yedirin. (Yumurtanın birini yedirmeden diğerini eklemeyin.)
  5. Peyniri rendeleyin. Ortası delik yuvarlak bir kek kalıbını ayırdığınız margarinle yağlayıp ayırdığınız unu serperek unlayın.
  6. Rendelenmiş peyniri hamura ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  7. Fırından alıp ılınınca ters çevirerek kalıptan çıkarın. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Pastane usulü peynirli mini milföy tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek