Kabaklı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalp dostu kabak ile hazırlanan nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. Antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan kabak, kabak çorbası ve kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. C vitamini bakımından zengin olan bu besin, sindirimin düzenlenmesinde de etkilidir. Börek tarifleri içinde de kullanılan kabak, kemiklerin gelişimini destekler. Peki, kabaklı börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, kabaklı börek tarifine geçebiliriz.

Kabaklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları iyice yıkayıp rendeleyin, suyunu sıkarak bir kaba alın. İçine rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
  2. Hafif yağlanmış fırın tepsisine 2 yufkayı buruşturarak üst üste yerleştirin. Üzerine kabaklı içi yayın, kalan 2 yufkayı da buruşturarak üzerine alın.
  3. Yumurtaları maden suyu ve ayçiçeği yağı ile bir kabın içinde çırpıp böreğin üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kabaklı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek