Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, sizi mutfağa davet eden hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi ile tanışın. Hem zamandan tasarruf etmek isteyenler hem de hafif ama doyurucu bir atıştırmalık arayanlar için ideal olan bu tarif, ıspanağın taptaze aromasıyla birleşerek sofralarınıza renk katıyor. Kolay uygulanabilirliği ve enfes tadıyla öne çıkan hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi, klasik börek lezzetini pratik bir şekilde deneyimlemek isteyenlerin favorisi olacak. Peki; hazır yufkadan ıspanaklı börek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Hazır Yufkadan Su Böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon hazır yufkadan ıspanaklı börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon hazır yufkadan ıspanaklı börek 320 kaloridir.

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Ispanak yerine:

Peynir yerine:

Yumurta yerine (harca bağlayıcı olarak):

Yağ yerine:

Yufka yerine:

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Doğranmış ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar soteleyin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan ıspanak karışımına beyaz peynir veya lor peynirini ekleyip karıştırın.
  3. Süt, yoğurt ve sıvı yağı bir kasede çırpın.
  4. Yufkaları tezgaha serin ve her yufkayı dörde bölün.
  5. Her yufka parçasının üzerine hazırladığınız sostan sürün, ardından ıspanaklı harçtan koyup rulo veya sigara böreği şeklinde sarın.
  6. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine yumurta sürün: Çırpılmış yumurtayı böreklerin üzerine fırça ile sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında bol naneli, sarımsaklı yoğurt veya cacık ile servis ederseniz böreklerinizin lezzeti katlanır.
  • Sıcak ya da ılık olarak, özellikle çayın yanında harika gider.
  • Taze domates, salatalık ve yeşilliklerden oluşan hafif bir salata ile dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • Peynir, zeytin, domates ve yumurta gibi kahvaltılıklarla birlikte servis etmek de çok keyiflidir.
  • Yanında domates sosu veya acılı ezme sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Soteledikten sonra ıspanakların suyunu iyice sıkmak, böreğin fazla ıslak olmasını ve yufkanın dağılmasını önler.
  • Her yufka parçasının üzerine hazırladığınız süt-yoğurt-yağ karışımından sürmek, böreğin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Börekleriniz çok kalın olursa içi tam pişmeyebilir, ince ve eşit katmanlar oluşturun.
  • Böreklerin güzelce kızarması için fırın 180°C’ye mutlaka önceden ısıtılmalı.
  • Çok uzun pişirmek böreklerin kurumasına neden olur; üzeri altın sarısı olunca fırından çıkarın.
  • Ispanak harcına karabiber, pul biber gibi baharatları ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Börek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Makarna Böreği Tarifi
Soya Soslu Balık Böreği
İçli Börek Tarifi
Pastırmalı Kalem Böreği Tarifi
3 Peynirli Puf Börek Tarifi
Ispanaklı Açık Börek Tarifi